Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Moclade uit Frankrijk

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg verse mosselen, in de schelp
1½ dl droge witte wijn
2 sjalotjes, fijngesneden
30 gr boter
snufje kerriepoeder
2 eidooiers
11/4 dl crème fraîche
zout, peper
2-3 el fijngesneden (platte) peterselie
(Verkrijgbaar bij Marokkaanse en Turkse winkels)

Bereiden

Mosselen met een heerlijke, romige saus, gegratineerd in de oven.

Kook de mosselen in een gesloten pan met de wijn 4-5 min op hoog vuur tot alle schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken 3 keer goed om. Verwijder een lege schaalhelft van de mosselen en leg de gevulde schelpdelen in een cirkel op een ovenvaste schaal.
Zeef het kookvocht van de mosselen. Bak de sjalotjes 5 min in de boter. Voeg kerriepoeder toe en het mosselkookvocht en kook het mengsel 2 min. Meng de eidooiers met de crème fraîche en 3 el van het warme sjalotmengsel en doe dit mengsel weer in de pan. Laat de saus binden, maar niet koken. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de mosselen en zet de schaal even onder de hete grill.
Bestrooi met peterselie.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Nieuw-Zeelandse tongfilets
Sinaasappel-koolvisschotel
Kabeljauw met citroen
Almejas a la Marinera I
Kabeljauw en gerookte kalkoen in folie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes